«

»

Apr 04

Ge personalen medansvar för säkrare vård

När sjukvården inte fungerar måste personalen slå larm, antingen det är organisationen eller annan ykesutövare.

Av alla de som kommer till skada i sjukvården, har Socialstyrelsen konstaterat att 70 % av skadorna ser helt i onödan.

Det är hög tid att man gör något landsomfattande och genomgripande för att förbättra hälso- och sjukvården och sätter stopp för att 100.000 personer skadas av felbehandlingar och 3.000 dör varje år.

Tillåt vårdpersonal att anmäla  misstänkt felbehandling anonymt till ledningen och socialstyrelsen, annars vågar man inte.

Dålig arbetsmiljö, bristande organisationer och sviktande ledningsansvar utgör faror för både patienter och personal.

Den som skadas av sjukvård ska begära ekonomiskt ersättning.

Om alla patienter, som faktiskt har rätt till ersättning för felbehandlingar,  anmäler till Patientförsäkringen, då blir det också dyrt.

Kritik från Socialstyrelsen nonchaleras allt för ofta, men kostar det pengar, vaknar politikerna, människors lidande biter inte på sjukvårdens ledning.

Felbehandlingar, lidande och död för patienter och frustrerad/utarbetad personal kräver övergripande kartläggning av förhållanden inom hälso- och sjukvården.

En haverikommission skulle förutom patientvården också utreda personalproblem, arbetsmiljö som skapar stress och utarbetad personal samt sjukvårdsrådgivning, ambulans- och färdtjänst.

Vi behöver en stark haverikommission för hela vårdsverige och en uttalad nolltolerans för skador.

http://www.dn.se/debatt/farre-vardplatser-ar-inte-detsamma-som-samre-vard

 

 

 


Dela gärna!

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>